Buitenritten

Een buitenrit tijdens zonsondergang, zonsopkomst of midden in de nacht? En wie droomt er nu niet van, een strandrit te paard?!
Hippisch Centrum Ameland verzorgt privé buitenritten voor de gevorderde ruiter. Vanaf een unieke locatie zorgen wij er voor dat u de buitenrit van uw leven krijgt! Over het strand, de heide en door de duinen en het bos, dat is allemaal mogelijk! Onder begeleiding kunt u alleen, samen, met z’n drieën of met maximaal vier personen een buitenrit maken. De rit wordt op uw wensen aangepast!

Strandrit

Onze buitenrit begint bij ons in de stal. Hier krijgt ieder een paard toegewezen die we naar aanleiding van uw lengte, gewicht en persoonlijke ervaring hebben uitgekozen. Ieder paard heeft zijn/haar eigen spullen en deze zullen bij de stal hangen. Het paard waar u op gaat rijden mag geborsteld en daarna opgezadeld worden.
Na een seintje van de begeleider stijgt iedereen op en stappen we nog even rond in onze buitenbak. Zodra iedereen op zijn/haar paard zit wordt in de bak de singel en de beugels gecontroleerd. Als deze laatste check geweest is vertrekken we Eerst rijden we onder de duinrand langs. Waarna we op het strand uitkomen. Dit deel van het strand is altijd toegankelijk voor ruiters en hier hebben we dus alle ruimte. We rijden over het brede strand en (als dit mogelijk is) door de golven. Na het strand komen we weer in de duinen en gaan we via de heide weer terug naar de boerderij. Op de boerderij aangekomen zadelen we de paarden af en krijgen ze wat lekkers.


Zonsondergangsrit

Over het strand rijden terwijl de zon onder gaat…
Een fantastisch uitzicht vanaf de rug van een prachtig dier…

Nachtrit

We vertrekken als de zon net onder is zodat we in de schemer aan onze paarden en aan het donker kunnen wennen. Als we op het strand zijn is de nacht gevallen en kunnen we niets anders doen dan er op vertrouwen dan onze paarden de weg weten. Bij een heldere hemel wijzen de sterren ons de weg.

Dauwtrappen

In de vroege ochtend stappen we op het paard, het liefst voordat de zon opkomt. Tijdens deze rit ziet men de natuur en het eiland ontwaken. Het kan zijn dat je tijdens gehele rit niemand tegenkomt, behalve een vroeg ontwaakt konijn of ree.

Genoeg ervaring?

Weet u niet zeker of u voldoende rijervaring hebt om met ons op strandrit te gaan? Dan kunt contact opnemen om een proefles te komen maken. Zie ook ‘Lessen‘.

Neem contact met ons op om één van deze onvergetelijke ervaringen te boeken!

Scan de code