Lessen vanaf de grond

Bij een les vanaf de grond kunt u aan veel verschillende soorten lessen denken.
Zoals:
– Poetsles
– Opzadelles
– Vrijheidsdressuur
– Loswerken
– Grondwerk
– Dubbele lange lijnen

Opzadelles

Als u wilt beginnen met paardrijden is het ook van belang dat u zelf weet hoe het paard opgezadeld wordt. Daarom bieden wij een opzadelles aan waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe dit moet gebeuren.
Vanaf de grond wordt het paard stap voor stap opgezadeld. Het is aan te raden om een opzadelles te combineren met een rijles. Dit is omdat er dan direct getest kan worden of alles goed vastgemaakt is.

-Van fouten maken leer je het meest-
Eventueel zadelen we het paard na de les in de juiste volgorde af en ruimen we de materialen op de goede manier op.

Poetsles

Tijdens een poetsles krijgt u op de grond uitleg over het gebruik van verschillende borstels. Daarnaast wordt er uitgelegd hoe het paard op de beste manier geborsteld kan worden.

Vrijheidsdressuur

De basis van vrijheidsdressuur is grondwerk, maar zodra dat onder de knie is zou u verder kunnen met vrijheidsdressuur.
Vrijheidsdressuur staat voor het aanleren van natuurlijke bewegingen op een commando. Zo kunt u uw paard, pony of ander dier ontwikkelen tot een waar circusdier!


Loswerken

Loswerken is een manier van werken waarin het paard los in een afgesloten ruimte, de loswerkbak, loopt. Tijdens het loswerken leert u uw lichaam te gebruiken in communicatie naar het paard toe. Als u dit goed uitvoert zult u zien dat het paard voor u wil werken en zich laat sturen door uw bewegingen.


Grondwerk

Tijdens een les grondwerk begeleiden we het paard aan een leadrope en een grondwerk halster. Het is hierbij de bedoeling dat we gaan werken met de paarden om de gehoorzaamheid te verbeteren. Grondwerk is de basis van de omgang met uw paard en daarom erg handig om te kennen.

DLL

Dubbele lange lijnen
Naast loswerken en grondwerk is er het werken aan de dubbele lange lijnen. Met deze manier van werken gaan bezig met de balans van het paard. Dit wordt gezien als voorbereiding op het rijden omdat het paard op deze manier kan worden getraind in de rijtypische balans.

Neem contact met ons op om een les te boeken of voor meer informatie

Scan de code