Rijlessen

Bij Hippisch Centrum Ameland is het mogelijk om diverse soorten rijlessen te volgen. Onze lessen geven wij in één-op-één verband. Dit doen wij op deze manier zodat er optimaal van de lestijd gebruik wordt gemaakt.

De rijlessen

Tijdens onze rijlessen letten wij goed op de houding en de zit van de ruiter. Hiermee willen wij er voor zorgen dat het paard zo weinig mogelijk last van de ruiter heeft en zich zonder belemmeringen kan bewegen.

De basis van het paardrijden

Wij vinden dat een goede houding en zit de basis is van het paardrijden. Daarom geven wij ruiters die willen leren paardrijden eerst voltigeles. Tijdens de voltigeles gebruiken we een ronde rijbak. Hierdoor kan het paard dat wij gebruiken in een constante bocht blijven lopen. En worden er geen onverwachte hoeken gebruikt.
Eenmaal op het paard wordt er aangeleerd hoe je fijn op een paard kunt zitten. Dit wordt uitgelegd door middel van voorbeelden. Vervolgens laten we de ruiter zelf ervaren hoe het paard loopt en hoe je daar in mee kunt gaan. Hierbij komen alle gangen van het paard aan bod.

Om het evenwicht van de ruiter te verbeteren doen we ook oefeningen zoals de handen los laten, op de knieën zitten en achterstevoren zitten. Dit allen doen we spelenderwijs en pas zodra wij er zeker van zijn dat de ruiter het aan kan.
Na een voltigeles als eerste paardrijles kunnen wij vaak vaststellen dat de ruiter zelfverzekerder is geworden. Hierdoor stapt de ruiter een volgende keer met een positief gevoel op paard.
Wij geven deze voltigelessen aan kinderen vanaf 3 jaar en aan volwassenen die graag willen leren paardrijden. De oefeningen worden spelenderwijs aangeleerd zodat er veel plezier wordt ervaren in het paardrijden.

Gevorderde les

Natuurlijk geven wij ook rijlessen voor gevorderde ruiters.
Neem contact met ons op voor de diverse mogelijkheden

Scan de code